טיפול בתקלות בניידים ובמוצרי Apple

עולם הטכנולוגיה, ובפרט חברת אפל, הביאו חדשנות רבה. לצד החדשנות הזו, נפוצות גם תקלות שונות במוצרי אפל. מרבית מן התקלות הללו יכולות להיפתר באופן עצמאי. והנותרות? על ידי התערבות של בעל מקצוע בלבד. במאמר זה, נעסוק בתקלות הנפוצות ביותר, ובדרכים הפרקטיות שיוכלו לעזור לכם להתמודד איתן בהצלחה – ככל הניתן, בהתאם לסוגן. קדימה, מידע (ותקלות רבות) לפנינו.

1. Mac שלא נדלק בצורה תקינה

אם ה־Macbook / iMac שלכם איננו נדלק בצורה תקינה, תקלה כזו עלולה לנבוע מכמה גורמים שונים: תקלות בדיסק הקשיח, תוכנות בעייתיות או כל פגיעה טכנית אחרת. הפתרון לתקלה הזו טמון ב־”מצב בטוח”, או בשמו המוכר יותר Safe Mode. לצורך הפשטות, מדובר במצב המינימלי ביותר של מערכת ההפעלה macOS, שמאפשר למערכת לבצע את הבדיקות השונות ולהריץ את מערכת ההפעלה בכל זאת. במקרה שהמחשב שלנו לא נדלק בצורה תקינה באופן “הרגיל”, ננסה זאת.

ואיך אפשר להגיע בכלל ל־Safe Mode? ובכן, בהפעלת המחשב עליכם ללחוץ על מקש ההפעלה בצירוף מקש Shift עד שהמחשב יידלק. שימו לב: תהליך זה עלול להיות ארוך מהרגיל.

2. אודיו שאיננו פועל

לעיתים, האודיו מפסיק לפעול במחשבי המאקבוק/איימאק באופן פתאומי. במידה והתקלה איננה באופן טכני מהרמקולים, קיימים פתרונות אפשריים לתקלה (ללא טיפול ברמת החומרה). הבעיה יכולה להיגרם על ידי תוכנות שונות שפוגעות בתפקוד האודיו, תהליכים זדוניים או כל דבר אחר. למזלנו, לרוב, הפסקה של שירותי האודיו והפעלתם מחדש תפתור את הבעיה.

*הרצת הפקודה על אחריותכם בלבד, וכך כל השלכותיה / נזק פוטנציאלי.

אם כך, איך ניתן להפעיל את שירותי האודיו מחדש? היכנסו לתוכנת ה־Terminal (חיפוש של שמה בתיבת החיפוש ימצא אותה בקלות יתרה), והריצו את הפקודה הבאה: sudo pkill -9 coreaudiod

הפקודה הזו תשבית את שירות האודיו הנוכחי ותריץ אותו מחדש (כעבור כמה שניות). כך, אמורה להיפתר הבעיה. אם הבעיה עדיין לא נפתרה, ככל הנראה מדובר בבעיה ברמת החומרה. במצב כזה, אין מנוס מלפנות לבעל מקצוע מתאים, לדוגמא, טכנאים ומעבדות של אפל.

3. איטיות

תקלה נוספת ונפוצה במיוחד היא איטיות. אין טעם לפרט הרבה אודותיה – אם המחשב שלכם נטה לפעול בצורה מהירה ויעילה יותר, וכעת הידרדר משמעותית, ככל הנראה יש גורם האשם בכך. למזלנו, לאפל יש סט כלים משמעותי שמאפשר לנו להתמודד בדיוק עם מצבים כאלו.

אם נלך לשורת חיפוש היישומים, ונקליד Activity Monitor נוכל למצוא את היישום. היכנסו אליו, ובו תוכלו לראות את האפליקציות השונות ה־”גוזלות” משאבים. לצורך הביטחון, אל תסגרו תהליכים שאינכם בטוחים למה הם שייכים, על מנת לא לפגוע בתפקוד המערכת. על מנת לסגור תהליך ספציפי: לחצו על שמו, ולאחר מכן על כפתור ה-X שנמצא מצד שמאל למעלה. אם אתם מרגישים שאתם חוזרים על התהליך הרבה, כדאי לשקול הרחבה של זיכרון העבודה (RAM).

4. יישומים לא מגיבים

גם במאק, ישנה דרך להתמודד עם יישומים שאינם רספונסיביים. אם היישום נתקע ולא נסגר בדרכים האורתודוקסיות, עליכם להשתמש בעצם ב־Task Manager של מאק. ניתן להגיע אליו מכל יישום על ידי לחיצה על סימן האפל בקצה השמאלי / הימני של המסך (תלוי בשפת מערכת ההפעלה שלכם). פתחו את Force Quit, מה שיפתח עבורכם את רשימת התוכנות הפתוחות כרגע. בחרו על התוכנה שאתם מעוניינים לסגור, לחצו על מקש Force Quit וכעת התהליך ייעצר – לא משנה מה. זהו פתרון מצוין לתוכנות שנתקעות, מכבידות על המחשב ומסרבות להיסגר בכל דרך שהיא.

במידה ואחת מן הבעיות הללו לא נפתרות באמצעים עצמאיים / יש לכם תקלה לא נפוצה שלא הצלחתם למצוא ברחבי האינטרנט, אתם מוזמנים לפנות אל דילפיניטי. נוכל לסייע לכם באבחון התקלה ופתרונה (לעיתים כרוך בתשלום, בהתאם לגודל התקלה ולצורך בתיקון פיזי). לצידכם תמיד, הצוות של דילפיניטי.

    צרו איתנו קשר
    Call Now Button דילוג לתוכן