אבטחת מידע

בשנים האחרונות, אבטחת מידע והאקינג הפכו למעין מילות באז שלא רבים מודעים להשלכות השונות שלהן. אבטחת מידע איננה חשובה רק מן הצד התוקף, אלא בעיקר מן הצד ההגנתי והפרקטי. לעסקים רבים בישראל כיום, אבטחת המידע לוקה בחסר בצורה משמעותית. דבר זה עלול להיות במקרה הטוב מחדל שייפגע במוניטין, ובמקרה הרע והקיצוני פתח להתקפת סייבר שתעמיד את העסק בפני תביעות ואף התמוטטות. במאמר זה, נענה על השאלות הבוערות ונספק מידע ראשוני לגבי תחום אבטחת המידע.

אבטחת מידע – חשיבות העניין

כיום, מרבית העסקים הבינוניים ואף עסקים קטנים רבים, כבר מנהלים מידע בצורה דיגיטלית ורחבה. בין אם הם מודעים לכך או לא, הם מחזיקים במידע רב שעלול לשמש פורצים למטרות שונות – קבלות, מידע אישי על לקוחות שקונים בחנויות מסוימות וזמני קנייה, העדפות. כל מה שלא תרצו. אותן מערכות מידע נתונות למתקפות שונות של גורמים עוינים, הן בישראל והן מחוצה לה. אבטחת המידע היא תחום העוסק בהגנה על אותן מערכות בשימוש באמצעים השונים.

הגנה על המידע הנ”ל קריטי לעסק מכמה בחינות: הראשונה היא הבחינה האבטחתית. עסק שאיננו משתמש במקסימום העומד לרשותו על מנת להגן על לקוחותיו איננו עומד בהתחייבותו המוסרית ללקוחותיו – וחשוף לפגיעה במידע במקרה הטוב ולתביעות במקרה הרע. שנית, מבחינת גדילת העסק, אם נוכל להראות כי העסק שלנו מוגן, מאובטח, בעל מערכת חדישה, נוכל למשוך לקוחות נוספים ולהראות להם את המקצועיות שלנו. במילים אחרות, לאבטחת המידע יש חשיבות הן מבחינה מוסרית, אבטחתית והן מבחינת עתיד גידול העסק שלנו – כל אלו יקרים מפז. כעת, נעבור לאמצעים שונים באבטחת מידע – איך מגנים על המידע.

1. אבטחת מידע באמצעות VPN

אמצעי אחד קריטי ומוכר בעולם אבטחת המידע הוא ה־VPN. ראשי תיבות של Virtual Private Network. כשמו, VPN מאפשר לנו העברת תעבורה פרטית ברשת. כלומר, באמצעות הצפנת המידע והעברתו דרך “תעלה” באמצעות פרוטוקולי רשת שונים, נוכל להגיע למצב בו גורם עוין לא יוכל “לעלות” על המידע השונה ברשת. לאבטחת המידע, שימוש ב־VPN הוא קריטי, שכן אם גורם חיצוני יכול לקרוא בקלות את התעבורה ברשת – זה עלול להיות מחדל שכן הוא יוכל לעלות על מידע פרטי של בית העסק שלנו, דבר שלא מתקבל על הדעת. שימוש נכון בתצורות VPN עשויה להגביר את שכבת ההגנה ולהימנע מנזק קריטי ומשמעותי.

2. אבטחת מידע על ידי התקנה והגדרת חומת אש / Firewall

כלי נוסף ומוכר בעולם אבטחת המידע הוא חומות האש על כל גווניהן. Firewall, כשמו, משמש כחומת אש בין הרשת עצמה לבין בקשות המגיעות מחוצה לה. באמצעות סט מוגדר מראש של חוקים, היא יכולה לנטר את התעבורה השונה ולמנוע את כניסתה של תעבורה עוינת אל הרשת שלנו – כזו אשר יכולה להזיק לה. ולהפך, היא יכולה למנוע יציאה של מידע שלא היינו רוצים שיעבור באופן מסוים אל גבי הרשת, במגבלות מסוימות טכניות כמובן. חומת אש היא כלי חשוב במיוחד לניהול אבטחת המידע שלנו, שכן בלעדיה נהיה חשופים לחלוטין וללא “הגנות”. במילים אחרות – היא הכרחית עבור אבטחת המידע בעסק או בארגון.

כמובן שיש כלים רבים, אך אלו הכלים העיקריים המוכרים. חברת דילפיניטי מספקת ללקוחות קיימים וחדשים כאחד שירותי אבטחת מידע אודות המוצרים השונים. לפרטים נוספים ולקבלת הצעת מחיר אטרקטיבית והגונה התקשרו עוד היום. לצידכם תמיד, בכל זמן, דילפיניטי.

    צרו איתנו קשר
    Call Now Button דילוג לתוכן