התאמת מחשבים לפי דרישה
מחשבים הם מצרך שהפך לחובה במאה ה־21. כיום, כמעט כל העולם מתנהל באופן דיגיטלי ואוטומטי. לצד התהליך המתמשך המתואר, מגפת הקורונה רק החריפה את המצב. במציאות כזו, קריטי שנדע לבחור את המחשב המתאים עבורנו. כזה, שיוכל לשרת אותנו לטווח הארוך ולעמוד לכל הפחות במרבית דרישותינו. ניגע באספקטים השונים של תהליך התאמת המחשב לפי דרישה במאמר. כעת, לעניינים.
1. בחירת סוג האחסון
השלב הראשון בבניית מחשב לפי דרישה הוא בחירת סוג האחסון. מה הכוונה בסוג אחסון? ובכן, כיום כאשר נרכוש כונן קשיח עומדים בפנינו שני סוגי אחסון: HDD ו־SSD. אחסון HDD (Hard Disk Drive) הוא הסוג הפשוט מבין השניים. מדובר בסוג האחסון הזול מבין השניים, ובהתאם, כמות גדולה שלו תהיה זולה יותר. עם זאת, יש חסרונות בשימוש שלו: הוא פחות עמיד להפסקות חשמל, תנאי מזג אוויר לא שגרתיים (חום קיצוני, לחות גבוהה וכו'). בקיצור, יש כאן טרייד-אוף – מחיר נמוך, לעומת הסיכון שהכונן שנרכוש והמידע שנאחסן עליו עלול להיאבד. הסוג השני הוא SSD (Solid State Drive). מדובר בסוג אחסון יציב יותר ומהיר יותר – הוא מסוגל להתנהל עם מהירויות קריאה וכתיבה גבוהות בהרבה ביחס ל־HDD. החיסרון המשמעותי? אנחנו מניחים שניחשתם, המחיר. ביחס לכונן HDD, כונן SSD (כונן פלאש) יקר בהרבה מכונן רגיל.
אם ככה, מהי הכמות שאתם ממליצים לי לרכוש לכונן הקשיח? ובכן, הכמות שהיינו ממליצים לכם עליה באופן סטנדרטי היא בין חצי טרהבייט לטרהבייט. אם יש לכם אופציה תקציבית, כמובן שהיינו ממליצים לכם ללכת על SSD. אם אתם מעוניינים לעניין סדרות, סרטים או דברים בעלי נפח גבוה במיוחד על גבי המחשב שלכם – היינו ממליצים לכם לרכוש אף טרהבייט וחצי או שניים. ליתר ביטחון.
*כונן SSD משפיע על התנהלות התוכנות ומערכת ההפעלה והופך אותה למהירה הרבה יותר.
2. זיכרון העבודה (RAM)
אספקט חשוב לא פחות בבניית המחשב שלנו הוא זיכרון העבודה. זיכרון ה־RAM הוא למעשה זיכרון העבודה שלנו. הוא “מתפנה" בכל הרצה מחדש של מערכת ההפעלה, ועליו רצות התוכנות השונות בזמן אמת. כך, למשל, אם אנחנו מריצים משחק מחשב מסוים, חלקים ממנו נשמרים בזיכרון העבודה ונשלפים מעת לעת במידת הצורך. ישנם דורות שונים של RAM, למשל DDR3 (הדור הישן), לעומת DDR4 הדור החדש. כמובן שמבחינת מהירות DDR4 הוא העליון מבין השניים, אך המחירים בפער די ברורים ולגיטימיים.
ושוב פעם – השאלה היא, כמה ראם אצטרך? טוב, גם במקרה הזה יש הבדלים. למשתמש הקצה הממוצע, היינו ממליצים בין 4 ל-8 ג'יגה בייט של ראם. עם זאת, במידה ואתם משתמשים בתוכנות מחשב “כבדות”, או זקוקים למחשב גיימינג כבד כנראה שתצטרכו לפחות 16 ג'יגה בייט של ראם. ייתכן שאם המשחקים קלים יותר, תזדקקו לפחות – תוכלו לבדוק כמה ראם דורשים המשחקים בהם אתם משחקים ב־Can You Run It לפי הדרישות המומלצות (עדיף שלא לפי המינימליות).
3. כרטיס המסך
כרטיס המסך הוא הרכיב האמון על עיבוד המידע הגרפי, כשמו (GPU). הוא מתרגם מידע מן המעבד אל המסך. כיום, כרטיס המסך חשוב במיוחד לשני עיסוקים מרכזיים: עריכה רצינית, באמצעות תוכנות הדורשות אינטנסיביות מסוימת בהצגת תמונות באיכות גבוהה ויוצאת מן הכלל ולעיסוק נוסף: לגיימינג. אם אתם גיימרים, כרטיס המסך הוא בהחלט חשוב לכם. לצורך העניין, בקרב הגיימרים נפוצים כרטיסי מסך יוקרתיים כמו אלו של Nvidia ו־AMD מן הדגמים הנפוצים ביותר. בשאר המקרים, כרטיס המסך לא אמור לעניין אתכם במיוחד, ותוכלו בהחלט לבחור בכרטיס מסך “זוטר”. אין לכך חשיבות יתרה.
4. המעבד
המעבד, או בשמו המקצועי יותר – CPU, אחראי על כלל התהליכים המתבצעים במחשבים שלנו. למעשה, יותר נכון לומר שהוא המוציא והמוביל של המחשב. הוא מקבל רצף מסוים של הוראות ומבצע אותן היישר מן זיכרון העבודה. שוב פעם, מדובר בחלק שקריטי בעיקר למשתמשים עם הדרישות הקיצוניות ביותר. למשל, אדם שזקוק לעריכת סרטונים כבדים (סרטוני 4K למשל) או גיימר “רציני”, יזדקק בהתאם למעבד רציני. כך, היינו ממליצים, אם מדובר על מעבדי אינטל, למשתמש הרגיל ההינו ממליצים מעבד i3-i5, למשתמשים כבדים ורציניים יותר ההינו ממליצים על מעבד מסדרת i5-i7. אם תהיו מעוניינים בדרישות גיימינג “מטורפות” מעבד מסדרת i9 יהיה ההמלצה הטובה ביותר. על כל פנים, חשוב לעשות את ההבחנה הזאת מראש, שכן אם “המביא והמוביל” לא יתפקד כמו שצריך – כל האופרציה שלנו לא תתנהל כמו שצריך גם כן.
כעת, כל המידע שיש ברשותכם. בחרו בחוכמה את ארבעת החלקים שהצגנו – שכן הם החשובים ביותר. להתייעצות נוספת לבניית מחשב (ויש עוד פרטים רבים שחשוב לברר), צרו קשר מומחה בתחום שיוכל לסייע לכם ולהשלים את החסר כרצונכם. לפרטים נוספים ולקבלת הצעה להרכבת מחשב מותאם אישית, התקשרו אלינו, לחברת דילפיניטי.