תחזוקת מחשבים
המחשב האישי שלנו משמש אותנו, כיום, לפעולות יומיומיות רבות. החל משימוש עסקי בעבודתנו, ובשימוש לצרכי הפנאי השונים שלנו. המחירים של מחשבים כיום אמנם אינם גבוהים כבעבר, אך בהחלט לא מדובר במחירים קלים או זולים, לפחות לחלק מאיתנו. לכן, נרצה לשמור על המחשב שלנו “מכל משמר”. בהתאם, מחשב כמו כל מוצר אחר זקוק לתחזוקה שוטפת – מה הם הטיפים שלנו לתחזוקת מחשבים שוטפת? כיצד ניתן לעשות זאת נכון? ניגע בכל המישורים בצורה מקצועית ועניינית.
1) סריקה תקופתית
כל תקופה של בין שבועיים לחודש, היינו ממליצים לכם לבצע כמה סריקות: ראשית, סריקה לווירוסים באמצעות אנטי-וירוס. סריקה שכזו תוכל למצוא קבצים זדוניים, סוסים טרויאנים וכל “הטוב” הזה. שנית, היינו ממליצים לכם לעשות אחת לשבועיים סריקה לקבצי זבל מיותרים. אלו קבצים שנוצרים מגלישה בדפדפן, מהתוכנות השונות בהן אנו משתמשים, וכשמם, אין להם תועלת מיוחדת. לכן, כדאי לכם לסרוק אותה באמצעות תוכנה מסוימת כמו CCleaner או כל תוכנה אחרת שתוכל לעשות את העבודה. שתי הסריקות הללו יאפשרו למחשב שלכם “להאריך” ימים הרבה יותר.
באיזה סוג אנטי-וירוס מומלץ להשתמש? ובכן, אם יש לכם תקציב חודשי \ שנתי להשקיע באנטי-וירוס, ללא ספק היינו ממליצים לכם ללכת על אנטי-וירוס מסוג ESET. זהו האנטי-וירוס הטוב ביותר שנוכל להציע לכם. הוא מקיף ומאפשר בדיקה מפני רוב סוגי הנוזקות המסתובבים ברשת, כולל נוזקות יום-אפס רבות (לא נפוצות). אם אין לכם תקציב, ישנם שלל אנטי-וירוס חינמיים שיוכלו לספק עבודה סבירה לגמרי בחינם – ביניהם AVAST, AVG ודוגמאות נוספות. בדקו, התנסו, מצאו את האנטי וירוס הטוב ביותר עבורכם מבין האופציות השונות. צרכן חכם בודק ומשוואה גרסאות וביקורות, אל תשכחו זאת, בחרו חכם.
2) ניקיון יסודי ופנימי
עם כמה שזה נשמע קלישאתי, מחשב נקי ולא מאובק הוא בהכרח מחשב מהיר יותר. חשוב אחת לזמן מה לנקות את פתחי האוורור של המחשב (במידה ומדובר במחשב נייד), ולעבור עם פן ולנקות בצורה עדינה מבלי לפגוע ברכיבים אחרים. אם מדובר במחשב נייח, כדאי ומומלץ לנקות את מאווררי המחשב הפנימי, את רכיב הקירור, את החלקים השונים והפנימיים, ובמידת הצורך להחליף משחה טרמיט.
באמצעות ניקיון יסודי של פתחי האוורור תאפשרו למחשב להתקרר בקלות יתרה יותר, ובכך להימנע ממצב בו הוא יתחמם יתר על המידה ועלול אף להיהרס. יתרה מכך, ניקיון של פתחי האוורור אף יאפשר למחשב לפעול מהר יותר. הפער בין זמני הניקיון אינדיבידואלי ולבחירתכם – יכול להיות שתעדיפו לנקות את המחשב שלכם אחת לשבועיים, ויתכן שתעדיפו לעשות זאת אחת לחודש או יותר. דגש חשוב: אל תשתמשו במים או בכל נוזל שעלול לגרום לפגיעה ברכיבים השונים – הניקיון על אחריותכם בלבד. היזהרו.
3) בדיקה אצל בעל מקצוע
אחת לחצי שנה-שנה, היינו ממליצים לכם לשלוח את המחשב לבדיקה מקיפה אצל בעל מקצוע. בעל מקצוע יוכל לאבחן את הבעיות השונות בחומרה שלא תוכלו לעלות עליהן, ולומר לכן עליהן מראש. אישית, יצא לנו להיתקל בלא מעט מחשבים שהיו יכולים להיות מטופלים ולא “ללכת טרם זמנם”. כפי שאנו, כבני אדם, הולכים לבדיקה תקופתית אצל הרופא – כך מומלץ לעשות אצל בעל מקצוע של מחשבים. בקיצור, מדובר בבדיקה חשובה שיכולה למנוע בעיות עתידיות ולהציל את חייהם של רכיבי המחשב הפנימיים.
אלה הם שלושת הטיפים לתחזוקת מחשבים בצורה נכונה, מקצועית, ואידיאלית מכל בחינה. המחשב איטי? מרעיש? לא עולה או לא נדלק? חברת דילפיניטי כאן לצידכם! דילפיניטי מתחייבת להחזיר את המחשב לפעילות תקינה באמצעות שירותי התחזוקה המקצועיים. אנו נבדוק, נאבחן, ננקה, ונמקסם תוצאות במטרה להפוך את המחשב למהיר כמו בעבר. לפרטים נוספים ולקבלת הצעת מחיר התקשרו עכשיו.